10-Gimcana Macub

És tot un honor haver convertit el projecte Apadrina en una gimcana artística que uneix el Macba i el Raval.

MACUB

Tothom que ho vulgui hi pot participar, es recomana fer 3 grups i que cadascun d’ells tingui un mòbil amb geolocalitzador. Descarrega’t Eduloc, per Android o per IOS.

Un cop entris a l’aplicació hauràs d’anar a la biblioteca i buscar Macub, selecciona’l i ja estaràs preparat per començar. Veuràs que ha dins hi ha 3 grups, repartiu-vos-els i comenceu.

L’aplicació és molt senzilla segueix els enunciats, a dalt veuràs que hi ha una brújula, segueix-la per arribar al punts marcats com zero. No avancis les preguntes a menys de que hi hagi algun problema. Fixa’t amb les imatges i els links extres. Un cop arribis als punts indicats haureu de fer una petita prova divertida, si la supereu, podreu seguir i recollir els 3 cubs al final de tot.

Quan els tres grups superin les tres proves, aconseguiran 9 cubs, que caldrà encaixar per realitzar una imatge com la d’aquí sota -i ja podem avançar- que no serà gens fàcil d’encaixar.

CUB preparat 2

En acabar es convidarà a l’alumnat a visitar el Macba i trobar en el seu interior, alguna de les obres d’Art que prèviament s’han comentat.

La gimcana, haurà dirigit els grups per diferents places del Raval, fent-los intervenir en l’espai públic, com per exemple havent de fer un mur humà, o una cadena horitzontal, o un llit de cossos, a més de donart-los alguna pinzellada d’Art. Aquí sota hi ha les diferents ubicacions.

mapa EDULOC

Descripció detallada de la gimcana:

La gimcana consisteix en tres grups que han de realitzar tres proves diferents entre sí, amb recorreguts diferents.

Cada grup, com a premi per acabar cada prova, aconseguirà un cub.

Les proves es basan en resoldre tres endevinalles que portaran als alumnes al següent punt de la gimcana. Un cop finalitzat el recorregut s’uniran els tres grups amb la finalitat de fer encaixar els cubs que han anat aconseguint en cada una de les proves, donant com a resultat una imatge del museu de MACBA.

En aquesta competició constarà en la divisió de tres grups des de 3er d’ESO fins a Batxillerat. A continuació a cadascun se li donaran una serie de pistes les quals li portaran als llocs acordats : Massana , Teatre Romea i CCCB.

Una vegada aconsegueixin arribar ,mitjançant una aplicació que els  servirà com a bruixola anomenada “Eduloc”, hauran de saber el nom de  l’obra amb la que es trobaran  les quals són adaptacions del museu . Si  les encerten tindran un premi que serà un cub , i a més un tiquet que confirmarà el guany d’aquestsi així amb les següents proves. Fins a tindre un total de nou cubs els quals després s’uniran tots el equips per fer el gran cub que són diferents parts del museu.

Tot el recorregut acabarà de nou en el Macba.

Els objectius que s’han volgut assolir son:

 • Ampliar els coneixements artístics dels participants.
 • Apropar l’Art Contemporani buscant interessos personals.
 • Crear a cadascú, un punt de vista propi a l’hora de jutjar personalment les obres, i augmentar l’esperit crític com espectadors del Macba.
 • Passar una bona estona i perdre la vergonya
 • Motivar a emprar plataformes de geolocalització per futurs treballs culturals i artístics.

 

Anuncis

4 respostes a “10-Gimcana Macub

 1. Crec que va ser un projecte molt ambiciós. Encara que no s’ha pogut dur a terme a la pràctica, crec que és un bon projecte. Tot i que vam tenir problemes (de coordinació, temps, etc) Ens les vam arreglar perque quedés un treball bastant bo.

  Personalment, hi va haver moments que a mi aquest projecte em sobrepassava, perque hi havia massa cosses a fer i poc temps. Però al final tot va sortir bé.

  M'agrada

 2. El nostre projecte , encara que hagi hagut massa contratemps, al final ha sortit millor del que ens esperàvem.
  En algunes ocasions, penso que el treball ens anava gran ja que, donat al temps no donàvem abast, però finalment ho vam aconseguir.

  Personalment en aquest projecte és on més ganes li hem posat, per tant, quantes més ganes , més bon resultat i així ha sigut.

  M'agrada

 3. La más seductora idea del Proyecto Apadrina. Gente del Raval interesada en la cultura artística contemporánea, rendíos ante nuestros creativos pasos de adolescente.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s