8-Hemisferi Dret

El MACBA, ens ha ofert una càpsula molt agradable. És quelcom que ens fa pensar i reflexionar sobre els espais que transforma l’Art. Com ens adaptem en ells? Considerem l’espai com art? Com hi intervenim artísticament? …

Avui hem seguit les instruccions de l’hemisferi dret que ens ha parlat de Gordon Matta-Clark, arquitecte i artista Neoyorquí que va morir a l’edat de 35 anys.

El vídeo presentació amb imatges d’una intervenció de Gordon Matta-Clark, ens ha guiat i plantejat tres preguntes tenses com: Digueu tècniques/moviments artístiques semblants (l’alumnat ha respòs, collage, assemblage, cubisme i substracció). Com faríeu vosaltres una transformació a l’edifici? (l’alumnat ha dit, sense sostre, secció diagonal, treure només fatxada, treure finestres, estil hivernacle, treure les parets exteriors). I l’última pregunta ha demanat a l’alumnat que es posicionin entre si el més important és el resultat o l’acció (obtenin un 25% a 75% respectivament).

Després ha arribat el torn de passar de la paraula al gest, i aixecar-se per seccionar l’espai. Per acabar s’ha aprofundit en les sensacions de l’hemisferi dret que hem tingut al realitzar l’acció, algunes d’elles han sigut: alegria, eufòria, diversió, caos, estrés, pressió, bogeria… i per altra banda la reflexió de l’hemisferi esquerra que ens ha fet reflexionar sobre l’habitabilitat de l’espai, i l’adaptació de l’home al medi.

Anuncis

4 respostes a “8-Hemisferi Dret

  1. Va ser una experiència divertida, però també em va servir per veure que la gent no esta acostumbrada ha fer coses noves ni ha surtir de la seva rutina, i quan veuen una cosa que no és el “normal” es poden arribar ha sentir incomudes i no saver com pendres aquella novetat.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s